Änglar och demoner

Visst vore det häftigt att möta en ängel. Tänk dej vingarna som breder ut sej och detta stora ljus. Är Ängeln en man eller en kvinna förresten? Kanske någon slags androgyn varelse men enligt bibeln så var ju Änglarna män.

Ängeln
Flygledaren anropar sin kollega, kan du se vad det där är för nåt. Ingen av dem kan förstå vad dom ser.
Men kvällen är sen och båda vill hem snart. Kanske en albatross som förirrat sej för ett plan kan det ju inte vara. Hon har landat.
Där i solnedgången på ett kyligt Bromma. Det sprakar och gnistrar och ett moln av gnistrande Ängladamm ligger kring hennes fötter. Landningsbanan där hon står lyser upp av hennes uppenbarelse. Hon borstar av vingarna försiktigt. En Ängel har landat.

Filmer med Änglar
”Änglar över Berlin” Av Wim Wenders
Denna film har en suverän öppning, och Wenders filmar mestadels i äkta Berlin-miljö. Filmen är Wim Wenders återkomst till Tyskland efter flera års arbete utomlands. Den som varit i Berlin och har kunskap om staden kan uppskatta filmen mer än andra. Änglarna, dom är i alla fall i filmen tysta iakttagande.Filmen ” Änglarnas stad” Nicolas Cage spelar Seth, en rastlös ängel på uppdrag i Angeles råkar träffa Dr. Maggie Rice (Meg Ryan), en hjärtkirurg. Hon är skakad och mår mycket dåligt efter att hon nyss förlorade en patient utan något märkbar anledning. Även om Seth är där för att hjälpa den döde mannen dras han omedelbart till Maggie och vill hjälpa henne med att komma över krisen.Eller varför inte
Ängeln på sjunde trappsteget
Drama från 1999 av Alan Parker med Emily Watson och Robert Carlyle.
Livet i det fattiga och det deprimerade Irland är inte kul precis. Men det finns ändå lite hopp för den unge Frank McCourt, den älsta sonen i en mycket fattig familj. Frank hoppar på en insprirerande resa för att komma över sin fattiga barndom och nå sina drömmars land Amerika.

Please follow and like us: