Att välja partner

paaaretSjälv undrar jag  hur träffar man en bra partner.

 

Ja jag tänker följande beroende på ålder och var man är i livet väljer man olika.
Är man mellan 15-25 väljer man kanske någon som liknar en själv och som gillar samma saker.
Gärna nån som är häftig och snygg. Nån man kan visa upp för kompisarna.
Sen kommer man till nästa stadium i livet, sätta bo fasen. Då söker man kanske efter en man att kunna skaffa barn med, och få en lycklig framtid med. Där blir det oftast fel. Åtminstone om man får tro skilsmässostatistiken. Kanske är det så att när barnen kommer så inser man att man kanske inte var så lika. Sen har vi ju ett samhälle som inte direkt är vänligt på det sättet att många jobbar alldeles för mycket .
Dom som klarar sej igenom den här fasen brukar klara resten med.

Mina goda råd är ta vara på varandra och jobba inte för mycket utan unna er lite tid att göra saker tillsammans. Lek med era barn och skratta och ha kul.

Sen har vi alla 40+ som återigen söker nya partner, denna gång ska det passa med hans och hennes barn med. Nya släktkoalitioner uppstår.

Och till sist kommer vi till dom med uppvuxna eller nästan uppvuxna barn. Där är man tillbaks där allt började, att hitta en kompis som man kan göra kul saker med.

Ska bli spännande att se vad som händer sen eftersom vi nu ser en massa 45 åringar som börjar skaffa barn. Ska dom klara det dom yngre inte gjorde. Att hålla ihop.

Ja endast tiden kan utvisa, men om du lär känna en person ordentligt innan du kastar dej in i relationen har du bättre chanser. Därför kanske detta med internetdejting och mailande fyller nån slags funktion. Och möjligvis kanske man kan hitta en partner för resten av livet.
Men som vi vet, osvuret är bäst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.