Dejtingscam på en dejtingsajt

Här kommer en sann berättelse som en vän jag har berättat och som jag tänker berätta för er. Allt började med att den här killen började nätdejta och att han pratade med en massa olika kvinnor. Så fick han kontakt med en rysk kvinna på en av dejtingsajterna som han verkligen föll för. Hon verkade oerhört intresserad av att flytta till väst och hans roll i det hela var att han skulle ta emot henne och hennes dotter för hon ville ta semester och komma ett par veckor. Detta var i November och min vän var strålande glad för att nu hade han mött kärleken.

Hon skickade bilder på sej själv, sin familj och på sin dotter.

Eftersom han var helt ny på nätdejting så trodde han blint på henne.

Jag varnade honom men han var blind för mina förmaningar.  Så i början av december berättade han att han skickat henne 8000 kr så hon skulle ha råd att boka resan hit.

Mycket var skumt bla när dom ringde varann kunde hon bara prata veckodagar, hon påstod att hon ringde från sitt jobb. Hon sa att hon jobbade som revisor på ett sjukhus. Så började det dra ihop sej, först ville hon komma över julen men det hela sköts fram och hon skulle komma efter jul. on höll lågan levande genom smäktande mail och bilder ur sitt liv

Jag tänkte när han sa att resan bokats och hon skulle komma hit sent på kvällen den 27 december, att det kanske är sant ändå.

För jag kollade och det skulle landa ett plan den tiden han fått av henne. Kvällen innan hör hon av sej och säger att hon måste få mera pengar för hon sitter fast i Moskva.

Där och då fattade min vän att han blivit lurad och att det här bara var ännu en dejting scammare.
Han förlorade lite pengar men trots allt kom han lindrigt undan. Han har slickat såren och nu går livet vidare.