Distans dejting

Jag tror nätet kommer att revolutionera vårt sätt att möta kärleken och vår soulmate. Jag läste att 40plussarna var dom som dejtade mest och att kvinnorna dominerade. Min egen teori är att det är enklare att träffa rätt om man brev-växlar (mejlar) , dessutom vet man kanske vad man vill förhoppningsvis.
Men ibland förvånas jag över alla medelålders män och kvinnor som börjar bete sej som tonåringar på nätet. Läste följande kåseri på Metro om detta, tycker det ligger rätt mycket i det Läs mer här > >.

Men trots allt detta. Visst är det är roligt att höra om alla som träffats på nätet och gift sej över gränserna. I somras åkte en god vän till ett bröllop mellan två personer som mötts på ICQ (ett chattprogram), han är engelsman och hon är norrländska. Och en annan kompis stack för några år sen till England, hon hade träffat sin drömkille där, via nätet. Nätdejting har kommit
för att stanna. Hon bor förresten kvar där fortfarande.

Världen blir mindre och tänk på hur våra nya familjer kommer att se ut, med alla barn ur olika äktenskap och nu också detta med nätdejtingen. Kan berätta att jag också har goda vänner som varit i San Francisco, England och Korpilombolo. Så detta med att dejta på nätet har utvidgat gränserna och det är väl snarare bredbandet som sätter upp taggtråden idag. Dom länder som inte har samma tillgång till internet hamnar utanför gemenskapen.

Dejting på internet och mailande gör också att man kanske får chansen att hitta en partner för resten av livet.
Kanske sin tvillingsjäl.
Och förutsättningarna finns där för att lära känna någon ordentligt innan man kastar sej in i nåt vilket i sin tur gör att chanserna för ett livslångt förhållande kan öka.
Men som vi vet, osvuret är bäst.
Tänk på hur det var under 1700-1800 talet fram till telefonen kom. När vi brevväxlade med vår älskade i åratal om man befann sig på olika platser. Dit är vi på väg idag igen. Det är en spännande framtid våra barn går till mötes.

Och vi befinner oss bara i början av denna revolution.

 

 

Fick följande meddelande i webbforumet. Till alla pigga nätdejtare i Lund/Malmö.

hej!
Vi är ett par studenter från lund som avser att skriva en uppsats om nätdejting och hur personer väljer att kommunicerar med varandra.

Vi söker deltagare som kan tänkas ställa upp på intervjun Som tack för interjvun kommer 1 biobiljett att ges som tack för visat intresse!

Vidare letar vi efter personer som någon gång provat nätdejting och känner att du vill dela med dig av dessa erfarenheter? intervjun och de frågor vi tänkt att ställa kommer resultera i att det tar ungefär maximalt en timme, men kan givetvis pågå längre ochså kortare eller längre beroende på vilka frågor som kommer upp under samtalets gång. Intervjuerna komme att ske via telefon eller möte på café om det visar sig att just du befinner dig i närområdet, dv.s malmlö/lund.

Vi kommer behandla allt som sägs under intervjun konfidentiellt och din medverkan med fullständig anonymitet.

vid mer info vänligen kontakta oss på mail:

c_uppsats_mkv@hotmail.com eller h04johol@du.se

Med vänliga hälsningar

John olsson
Nick Hertzberg

Please follow and like us: