Filmer-dejting

FILMER OM DEJTING OCH KÄRLEK FöR FRUSNA SJäLAR

Varför inte en dejt med en bra film på programmet. Amanda Ooms internet dejtar i film. En annars känd film om nät dejting är “youve got mail”. Finns det något mysigare än att få krypa ner i soffhörnan till en riktig bra film. Kanske ligga i en famn som värmer dej när höstvindarna blåser ute och gör att du bara vill åka till en varmare plats.

Detta med mysande är underskattat. Eller gå på bio i höstkylan och se en riktig snyftare. Här får ni några tips på några bra kärleksfilmer som jag sett.

årets svenska film måste “Såsom i Himmelen” vara. En underbar film om kärlek. Ni får inte missa MASJäVLAR heller, en jättebra film om hur det är att komma tillbaks hem efter att ha lämnat Dalarna bakom sej. En film om hur det är att känna sej utanför i det gamla invanda. Se den genast om du inte gjort det redan. Bridget Jones dagbok är också en kul film för alla åldrar. Engelsk film när den är som bäst..

 

Så som i himmelen Drama från 2004 av Kay Pollak En internationellt framgångsrik dirigent avbryter drastiskt sin karriär och drar sig ensam tillbaka till sin barndomsby i norrland. Det dröjer inte länge förrän man ber honom komma och lyssna på den lilla spillran till kyrkokör som varje torsdag övar i församlingshemmet. Bara komma och kanske ge några goda råd. Han har svårt att säga nej och från det…

 

Den engelske patienten

Han (Ralph Fiennes) hittas med ansiktet bränt till oigenkänlighet. Hans minne är borta. Han väntar bara på att få dö och en ung sjuksköterska (Juliette Binoche) beslutar sig för att dela väntetiden med honom. Under tiden som världen omkring dem långsamt vaknar upp efter flera års krig, kommer hans minnetillbaka och den engelska patientens dramatiska…

 

Breaking the waves

En film om verkligt smärtsam kärlek.

I början av 1970-talet förälskar sig den unga och naiva flickan Bess, som bor i ett litet samhälle på den skotska nordvästkusten, i världsvane Jan som arbetar på en oljeplattform.

Clintan och Meryl Streep i broarna i Madison County
Lågmäld och mycket romantisk En av dom bästa kärleksfimer som gjorts faktiskt. Två Stjärnor i en och samma film.<

Kärleks klassiker

Moulin Rouge.
Love Story
Samma tema en kvinna och man möts och kärlek uppstår men filmen slutar tragiskt.
Casablanca

En Klassiker med Humpfrey Bogart och Ingrid Bergman
Kärlek mellan stjärnor

Sömnlös i Seattle
Tom Hanks och Meg Ryan i en mysare om Kärlek .

Mycket bra film med Hugh Grant igen.
Galen i kärlek
Mycket bra om kollisionen som kan bli när äldre man möter yngre kvinna och viceversa. Kärleken har ingen ålder.

Fyra bröllop och en begravning
Med Hugh Grant

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.