Om att möta en prins som visar sej vara en groda

Nu ska jag berätta en smått osannolik historia om att möta en prins som senare visar sej vara en groda

Till att börja med vill jag förklara hur jag kunde lockas med i nåt jag rätt tidigt insåg eller snarare kände på mej var lögner.  Jag är en person som är nyfiken på nya möten.  Jag hade varit ensam och sjuk i ett antal år och vågade chansa för modig är jag, och jag är delaktig som lurades med. Jag vill också att du läsare ska veta att jag hade ingen aning om vilka konsekvenser det skulle få och hur jobbigt det varit att bryta sej loss. Vill också påpeka att jag är vid mitt fulla förstånd men det han orsakat mej är nåt jag behöver bearbeta om och om igen. För ibland upplever jag det som att jag blivit hjärntvättad och allt han sagt är ett filter som grumlar min lins.  Under tiden han bodde här levde jag i ett känslomässigt kaos och jag känner mej fortfarande bestulen när jag insett att allt vi hade var bara hans sätt att ta sej fram i livet. Så visst gör det ont, som att skrapa på en skorpa som aldrig läker.

 

Det hela började i Januari 2015. Jag hade varit med  i en grupp för singlar på facebook. En man hade skrivit om att det vore trevligt att gå ut och ta en bit mat eller fika. Problemet var bara att han bodde på andra sidan landet i en stad nere på västkusten. Jag svarade med ett glatt svar och han sa att han var flyttbar.  Sen hände inget mer men en månad senare så hittade jag ett meddelande på messenger där någon skrivit, funkar det här? Detta hade han skrivit  en månad tidigare.
Jag kunde inte låta bli så jag svarade det funkar.  Och snabbt skickade han sitt nummer och vi började prata i telefon. Han var väldigt verbal och berättade att han jobbade med data och hemsidor.  Han hade ett eget företag och jobbade mot 40 företag och skötte deras hemsidor.
Han pratade om sin hund  och hur dom gick på promenader. Vilket också visade sej vara en lögn för Z var redan omplacerad då och dessutom inte hans hund. Utan han var hans före detta filckväns och hon påstod att hunden omplacerats av henne. Han visade hennes profil på Fb och där kunde jag också läsa mej till att Z var hennes hund så då blev han lite ställd.

Och körde med en massa bortförklaringar.
Han berättade att han ägde ett hus i Provence och att han hade lyx bilar stående på Gotland. Bland annat en Noble och två Maserati  samt lite annat smått och gott. Dessutom hade han ett hus på Värmdö, som han hyrde ut.
Bilarna stod i en flyghangar sa han. Det kom senare fram att dom stod i en ladugård om dom nu ens existerar. Han berättade om hur han rest i Usa och Alaska under tio år. Hans pappa hade sagt “du har bara en chans, ta den”.

Han hade varit kapten på en fisketbåt i Key west, varit cowboy i Texas och flugit för ett oljebolag i Alaska. Detta under en tioårsperiod på resa i Usa och Alaska. Han hade haft hundspannsföretag i Masugnsbyn i Norrbotten.

Han hade senare renoverat hus i Arvika, jobbat på operan  och renoverat huset på Värmdö, varit fårfarmare på Gotland. Han hade varit journalist i Norge och spelat trummor i olika band.Han hade kört racing och frågan är snarare vad han inte gjort.

Och han kände i stort sett alla kända musiker som finns.. När jag tyckte att vi skulle gå på konsert med några som han sa sej vara kompis med och som spelade här i stan, var han däremot totalt ointresserad.

Men detta är bara i början på storyn, vi pratade och pratade och hans svada var oändlig. Jag som varit sjuk under lång tid och haft det lite tufft  tyckte det var kul med lite spänning i livet.
Och spänning fick jag minsann, mer än jag kunnat ana.

 

Så tillbaks till när han kom, vi bestämde att han skulle komma hit. Jag trodde en helg men han ville stanna en vecka. När han kom sa han”Men där är du ju” och han upprepade att det att vi träffats bara händer, once in a lifetime och att jag kunde varit hans lekkamrat som barn så jag trodde jag att jag var utvald och han  lyckades övertala mej att få flytta hit,  jag bor ju ensam i en stor trea. I den lägenhet han hade, visade det sej senare att hon som hyrde ut bara ville  att han skulle bort och hon hade stängt Internet så han var rätt låst. Men det visste inte jag då. Han formligen strödde pengar omkring sej, drygt 30000 kr på dom första två veckorna, bland annat  köpte han en stor cheva van för att kunna hämta sina grejor. Pengarna flyttade han från sitt konto över till mitt konto så jag tog ut pengar och gav honom. För han hade inget kreditkort.
Jag kände varningsklockor ringa för först pratade vi om att han skulle komma 1Juni men han var så pådrivande att jag gav med mej, och jag  tänkte jag har ju bara ett liv så varför inte. Jag får hjälp med mat och hyra. Han var karismatisk och var till en början väldigt omtänksam så jag drogs in i hans lögner för att jag ville, det var min flykt från ett tråkigt liv. Han lagade mat och städade så jag var tacksam för all hjälp. Han bad mej också att jag skulle ta hans mobilabonnemang under mitt. För när han ringde upp i första början kom ett kvinnonamn kom upp, tydligen en ex som han stulit mobilen av. Först drog jag öronen åt mej men när han sen kom hit så lät jag det ske. Han fick till och med två abonnemang under mitt, för han hade en support telefon. Det visade sej vara den telefon där han höll kontakt med sina andra damer. Och redan under veckan han var här dök det upp ett meddelande på hans mobil där det stod ”kyssar över hela din kropp” Jag blev förstås fundersam men han bortförklarade det hela med nåt banalt och jag stillade min oro. Tänkte att han hade ju ett liv innan mej.
Han hade dessutom inget leg och körkort, men jag gjorde ett nytt pass hos polisen och då sa han sej ansöka om nytt körkort. Han hade ju  inget kreditkort heller- Jag hjälpte honom också att skaffa ett nytt leg. För han påstod att hans kompis Kalle slarvat bort hans saker.

Kärleken är verkligen blind och jag hängde glatt ner och hämtade en del av hans saker i en stad på västkusten. När vi var där ringde det på dörren och han gick ut och stängde dörren så jag inte hörde vem han pratade med. Han förklarade att det var nästa hyresgäst och jag trodde förstås det var sant.  Det visade sej senare att det var en av hans damer han hittat på HappyPancake. Det har non berättat för mej i telefon efter det han åkt härifrån. Till henne sa han att han skulle komma på eftermiddagen hem till henne. Men då hade vi redan åkt norrut.

Första månaden gick jag på rosa moln och tänkte att jag funnit mannen i mitt liv.
Vi åkte bla på en konsert med P och J och när vi var där uppträdde han på ett sätt som om dom var bekanta till honom och jag såg hur P såg fundersam ut. Det fick mej att känna mej olustig. Hans sätt att bemöta människor var märkligt. Som om  han inte hade klart för sej var gränsen går. Han pratade dessutom i samma veva om att han hade en skivsamling i Norge med bla en ovärderlig skiva med Led Zeppelin, vilket jag förstås gick på.
Men att hålla masken blev nog för jobbigt så redan i Maj började masken krackelera.
Då hade han åkt ner en sväng för att packa sina grejor så kände jag att det är nåt som inte stämmer när han var kort och koncis i telefonen.

 

Nåt han sällan var. Det uppdagades sen att han varit med kvinnan som ringde på när jag var där, natten när han åkte ner. Och lånat pengar av henne som han skulle betala tillbaks när han sålt en av bilarna på Gotland.Till henne sa han att han var på Gotland fast han befann sej här hos mej.
Efter den resan blev han som förbytt och jag ville bara fly från mitt hem när han hela tiden tjatade om sin vän, vi kan kalla honom Kalle och hur han svikit honom när han var nere. Hela Maj tjatade han om detta och han var uppe på nätterna och skrev mail till denne Kalle. Jag misstänker att han då pratade med henne han lånat pengarna av. Jag ledsnade på detta tjat och I slutet av Juni hade jag fått nog. Jag ville att han skulle ta pick och pack och åka härifrån.  Då bad han att få stanna för alla är ju bortresta i Juli. Så jag sa ok, vi ger Juli en chans. Och han levde upp lite för då kom lögnerna om henne därnere upp igen. Detta efter att han biktat sej efter att han återigen fick ett snuskigt meddelande från henne på mobilen  gjorde jag en check av hans mobil i hemlighet och såg att han hållit kontakt med henne. Hon hade till och med skickat bilder på sin snippa vilket gjorde mej rosen rasande. Men han invaggade mej i falsk tro att han var helt oskyldig och bara ville ha lugn och ro. Sen började hon skicka alla hans sms till henne,till mej istället vilket förstås blev lite galet och jag valde då hans version. Han påstod att hon var en galen svartsjuk kvinna. Att hon varit en slags samtalspartner.  Att han dessutom lånat pengar av henne fick mej att säga till honom att han borde betala henne dom pengar han var skyldig. Han skickade mej 3000 som jag skickade henne. Resten vägrade han betala. Då i början av Augusti  gjorde vi återigen en resa söderut för att hämta hans grejor som blev kvar efter flytten, hans mamma skickade honom pengar också då. Dessutom försökte han sälja en skrotbil till min pappa som tack och lov inte nappade. En annan sak var att han påstod var att sonen med fästmö skulle komma men i sista stunden drog dom sej ur. Och den enda jag hörde honom prata med var hans mamma.

 

Den sommaren såg jag alla bilprogram och racingtävlingar som gick. Det finns en kanal som bara sänder sånt, motors tv. Bilar och hundar var hans passion. Och han hade deltagit i tävlingar finns dokumenterat på nätet. Såg han en hund måste han hälsa.

Jag insåg att all post han fick var från inkasso vilket gjorde mej rädd. Och väldigt fundersam.

Vem var han egentligen?

Nu frågar sej vän av ordning hur jag kunde tro på allt detta. Jag vill försvara mej och säga att jag relativt snabbt slutade lyssna när han sa än det ena än det andra. Men han var väldigt skicklig och höll sej till en mall , det har jag nu hört från fyra andra kvinnor som mött honom och som också känner sej lika lurade. Han kunde sälja sin egen mor om det hade behövts. Och jag ville egentligen bara ha dom pengar han var skyldig för mat och husrum. Han förstod nog ändå rätt snart att jag inte trodde på allt han sa så han slutade berätta om alla kändisar han mött, alla sina prylar och hus för jag orkade inte lyssna. Han  blev mer och mer deprimerad sa han, så under hösten började han gå i gruppterapi med flera andra som var i samma läge. Tyvärr så påstod han att han utbildat andra i teambuilding så teraputen fick en svår nöt att knäcka.

Han åkte också och fick cellgifter på sjukhuset runt den 10 varje månad, nåt jag nu också har ifrågasatt hur mycket sanningshalt det fanns i detta. För han ville aldrig att jag skulle följa med.

hans mamma hade också bjudit med mej på tur med Hurtigruten under hösten som förstås inte blev av, inte ens det känns trovärdigt längre. Och han såg till att jag aldrig fick prata eller ha någon kontakt med hans mamma.

Under sommaren började också strulet med pengar så jag väntade för i det första skedet hade han sagt jag skulle få en stående överföring för han hade ju pengar i Norge. Så jag väntade och väntade. Vi levde två personer på min ersättning. Sen påstod att han hade en tvist med skattemyndigheten och att han hade pengar i Norge. Denna väntan på papper som skulle skrivas under för att det skulle lösa sej. Jag drogs in i detta hans spel som han bedrev för att få stanna och i August fick jag lunginflammation och hamnade på sjukhus, det tog sin lilla tid att tillfriskna så jag orkade inte ta några diskussioner just då. Sen skulle jag göra en hel del undersökningar efter mina transplantationer och åkte bort lite nu och då och tiden gick. I Oktober hade jag läst på så mycket att jag gjorde en slagning i lexbase. Där läste jag att han hade fyra olovliga körningar från 2011,2012, 2013, 2014, den sista grov olovlig körning 2 ggr samma dag. Så jag började inse att han saknade körkort. Dessutom såg jag att han bott hos olika kvinnor och c/o adresser först i Västerhaninge och sen i Kristinehamn. Jag visste också att han bott hemma hos en kvinna på hösten 2014 i staden han kom ifrån. Hon hade kastat ut honom snabbt och ville aldrig ha med honom att göra mer. Jag tog kontakt med henne via fb messenger och hon berättade att han bott en kort period med henne men att hon slängt ut honom. Hon sa att Z hunden var hennes och att hon omplacerat honom. Hon påstod också att sonen han påstod han hade, inte var hans utan hans tidigare sambos son och att dom inte ville ha någon kontakt med honom. Nu började det kännas olustigt, vem var det jag delade livet med egentligen. Då började han berätta att han stalkats i Kristinehamn.

Jag tänker nu att det var någon ex.man som blivit förbannad och sett till att han åkte ut. För han hade ju bott hemma hos en kvinna också där.

När allt detta kom upp så rusade han ut och påstod att han skulle skjuta sej och att han hade gömt en pistol i bilen. Jag blev ju helt förstörd men sen påstod han att han grävt ner pistolen och han tackade mej för att jag bromsat honom. Detta var dessutom i samband med att jag gett honom ultimatum att han måste betala för sej i November.

Då gjorde jag också det slutgiltiga rycket och kollade upp honom hos kronofogden, Skattemyndigheten och Tingsrätt. Och han hade skulder hos kronofogden, ingen taxerad inkomst under fyra år bakåt och tingsrätten hade aldrig hört talas om målet han sagt sej varit på i Umeå tingsrätt. Jag trodde honom tidigare när han sa sej åkt till Umeå tingsrätt och deltagit i en videokonferens.  Han påstod att det var en tvist med Gotlands skattemyndighet. Men efter det började jag tänka är det jag som är galen.För han vidhöll att det han sa var sant .När jag så bad jag honom betala för att han fått bo och att jag stått för allt sen Maj, han sa då du ska få dina pengar. Men November gick och sen kom December.
Och i min vanmakt för jag ville se en förändring skaffade vi så en hund tillsammans, en jättefin kille som livade upp.
Han blev en smula mindre depressiv men jag blev bara mer och mer bestämd, han måste ut.
Där en månad innan jul blev jag ännu mer ekonomiskt pressad och fattade beslutet. Och när jag så innan jul fick halva beloppet jag bett om vilket var förvånande, för det han dragit ut på och förhalat sedan November så kände jag att nu är det nog. Han skyllde på allt möjligt att banken sjabblat och mamman halkat osv.
Då jag dessutom var utförsäkrad sen oktober så läget var riktigt jobbigt. Det visade sej senare vara hans mamma som skickat, det insåg jag när jag hittade det julbrev hon skickat honom, så det var hennes pengar.

Han stannade över julen men sen bad jag honom flytta ut sina saker ur det rum han haft under tiden.

En god vän hjälpte mej och jag reste bort för att inte vara här när han åkte,  jag
sa till honom att jag skulle hyra ut vilket jag också gjorde. Så i början på Januari packade han bilen och åkte. När jag kom hem så kände jag frid och lugn, för han satt här och sög energi.
Men som den idiot jag är tyckte jag synd om honom och höll kontakten med honom på nedresan för det var mycket kallt och en massa snö.  Dessutom påstod han att han varit på vårdcentralen här och att dom ville att han skulle bli inlagd för utmattningssyndrom. Han påstod att han var rädd för en ny stroke. På nedresan  bodde han i ett hus han lånat av sina kompisar i Värmland.

Sen försvann han plötsligt, och sen när jag fick kontakt igen påstod att han låg på sjukhus och att man hittat en hjärntumör. Först trodde jag han ljög men så tänkte jag att sånt ljuger man inte om. Jag fick oerhörda skuldkänslor. Jag hade kastat ut honom i kylan  och där låg han på sjukhus. Så jag skämdes och bad om ursäkt. Han fick mej att må riktigt dåligt. Han sa nåt kryptiskt om att han måste ljuga om sanningen för att kunna berätta sanningen så jag blidkades och han bjöd ner mej till sitt nya boende som han ordnat. Jag tog då av pengarna jag fått från mamman och bokade nerresan, tog med grejor som han lämnat och åkte ner. Dom pengarna hade jag  förresten täckt igen alla hål som blivit under tiden för jag hade varit utförsäkrad och när vi hämtat hunden. Så när dom kom hade jag tagit hela min kontokredit på tiotusen och sen gick också pengar till hans medicin och för att vi firade nyår i en stuga för hunden skull. Jag spenderade en hel del av pengarna jag fått också när jag var där nere hos honom för han hade förstås inga pengar. Han betedde sej då väldigt kärleksfullt så jag tänkte i min enfald att det fanns hopp. När jag väl varit där och på väg att åka hem så ett meddelande på messenger från en tjej som frågade om jag visste vilket spel han spelade, jag bad henne berätta mer och hon berättade att när han sagt till mej att han låg på sjukhus, bodde han hemma hos henne. Detta tills han fick tag i det boende där han nu befann sej.

Jag borde ha dragit mej ur redan där men han behövde få ner mer av sina grejor så han spelade vidare på mina känslor och hur han älskade mej. Han ville bara vara med mej och var verkligen övertygande. Han la till och med upp bild att han var i en komplicerad relation på FB.

Så jag fixade och trixade och skickade kartonger med han kvarlämnade saker med bussgods.

Han lovade också att dela min resa ner ifall jag åkte ner igen. Min dotter fyller år i Mars så jag åkte ner till Stockholm för att fira henne. Då tog jag beslutet att åka ner till honom. Till att börja med hade jag tänkt stanna en månad men redan efter en vecka kände jag att det inte var ok, och återigen såg jag hans känslokyla.
Och det första jag fick göra när jag kommit ner med bussen var att åka och handla mat och annat med honom för han hade förstås inga pengar.
En dag åkte vi så till en stad i närheten så han fick handla på Jysk. Och jag insåg att det var dömt att misslyckas, så jag fattade beslutet att åka hem. Jag hade också bestämt mej för att inte lägga ut mer pengar för nu hade jag ställt upp tillräckligt med min låga inkomst. Och att sitta där och se på teve gav mej inget.

Strax innan jag skulle åka måste han helt plötsligt plötsligt iväg till vårdcentralen och det kändes också då som nåt inte stämde, jag fick återigen en känsla av att han åkte förbi hos någon på vägen för han blev borta rätt länge. Tror att han redan hittat någon ny därnere redan då  Med den känslan åkte jag hem.
På Göteborg central sa jag till mej själv att du har klarat värre än det, Där insåg jag också att det var dags att gå vidare och glömma.

Han behöll sitt abonnemang under mitt genom att skicka bilder på hund och klippor.

Han skickade låtar från Spotify som skulle få mej att backa och till och med ett halsband med en collie.

Jag skickade elaka sms men han fortsatte enträget och nånstans tänkte jag att om jag ser det som det är, så kan jag åka på en semester på västkusten. Jag bad honom också att dela resan och han skickade pengar. Men sen började jag känna mej olustig och minns  hur tråkigt vi haft det och tog åter upp frågan om han hade körkort i ett samtal. Han blev arg och jag tog beslutet att skicka tillbaks pengarna han skickat för nu hade han ljugit klart. Och jag visste innerst inne att skulle jag göra den resan skulle jag återigen bli sårad och dessutom som så många gånger tidigare känna mej besviken för han gav mej aldrig det jag ville ha.

Och hans känsloliv måste nog ha dött under resan han haft, för han hade sårat inte bara mej utan  många andra Han sa också att han hade svårt att visa känslor och det skriver jag under på. Han sa i ett sms att han hatade sej själv, så någon typ av självinsikt finns men vad hjälper det när han redan gjort det han gjort. Då finns inte mycket kvar att bygga på.

Och där och då insåg jag att om jag åker ner igen, kommer jag att bli grymt besviken för han kan aldrig visa känslor och  det kan dyka upp en annan sviken kvinna som känner sej lurad.

Tror nästan att han njöt av att såra han trodde sej vara attraktiv. Han var en vilsen pojke som behövdes tas omhand och det var det han spelade på för att bli omhändertagen av sina kvinnor.

Så nu har han äntligen spelat klart på mina känslor.
Kort därefter bröt jag telefon abonnemanget och när han nu inte har nytta av mej längre så gissar jag att han sökt sej till nya jaktmarker. Sådana män som han kallas predators eller rovdjur.  Söker hela tiden nya byten att parasitera på och klarar inte att vara ensamma.
På utsidan ser dom snälla och vänliga ut men du kan aldrig få det du önskar av en sådan man. Innerst inne är dom oförmögna att visa känslor. Du är bara hans verktyg så länge han behöver dej.

Jag inser att jag varit korkad men han var en mästare att manipulera och spela på känslor. Jag har insett att han levt på olika kvinnor under åtminstone en fyra års period. Och jag som så gärna ville träffa någon som kunde ge mej just kärlek.
Han skrev sitt sista mail till mej och jag förstår att nu när han inte har någon nytta av mej mer vill han vara elak. Genom att säga att jag tappat greppet, blivit galen.
Allt detta för att jag tog tillbaks mitt abonnemang som jag ställt upp med över ett år. Och är det någon som farit illa är det jag som upplät mitt hem och tog in honom i min familj. Jag känner mej kränkt av att ha upplåtit mitt liv för en sådan man. Låtit honom träffa mina barn och mina nära.

När jag berättade att jag skrivit ner den här storyn och kanske tänkte dela med mej av det jag upplevt. sa han att han inte brydde sej.

kära läsare pass upp. Det finns många grodor därute.